WHBC-GR: Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Ποίησης 2014 από το Ινστιτούτο [Πειραματικών Τεχνών]

Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Ποίησης 2014 από το Ινστιτούτο [Πειραματικών Τεχνών]

Το ετήσιο Διεθνές  Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Ποίησης θα πραγματοποιηθεί για τρίτη φορά στην Ελλάδα το Δεκέμβριο του 2014 στην Αθήνα. Περίπου 1000 άτομα παρακολούθησαν το φεστιβάλ πέρυσι....

Θα υπάρξουν δύο διαφορετικές ζώνες του φεστιβάλ. Η πρώτη ζώνη θα περιλαμβάνει ποιήματα βίντεο, οπτικά ποιήματα, ποιήματα σε μικρού μήκους ταινίες και κινηματογραφική ποίηση με καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο (Αμερική, Ασία, Ευρώπη, Αφρική). Η δεύτερη ζώνη θα περιλαμβάνει cross-platform συνεργασίες των παραγωγών ήχου και μουσικά σχήματα με ποιητές και εικαστικούς καλλιτέχνες σε ζωντανές αυτοσχεδιασμούς. 

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Φεστιβάλ Ποίησης 2014 επιχειρεί να δημιουργήσει ένα ανοιχτό δημόσιο χώρο για τη δημιουργική έκφραση όλων των τάσεων και των ρευμάτων της σύγχρονης οπτικής ποίησης.

Είναι πολύ σημαντικό να παρακολουθήσει κανείς αυτό το φεστιβάλ το οποίο είναι ένα μέρος από τις δραστηριότητες του Void Network και + του Ινστιτούτου [Πειραματικών Τεχνών] Η είσοδος ειναι ελεύθερη, Το φεστιβάλ θα καλύψει τα έξοδα για (2000 αφίσες, 15.000 φυλλάδια, υψηλής ποιότητας τεχνικό εξοπλισμό κλπ) από τα κέρδη του μπαρ του Φεστιβάλ. 

Όλοι οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες και οι καλιτεχνικές ομάδες θα συμμετάσχουν εθελοντικά στο φεστιβάλ. 

Το Void Network άρχισε να οργανώνει multi media βραδιές ποίησης από το 1990 φέρνοντας έτσι νέο κοινό σε επαφή με τη σύγχρονη ποίηση έτσι ώστε να ανοιχθούν νέες δημιουργικές διαστάσεις και τάσεις από αυτού του είδους την τέχνη.

Για να επιτευχθεί αυτό, σεβόμαστε τις φιλοδοξίες και τους στόχους των καλλιτεχνών, με τη δημιουργία υψηλής ποιότητας διοργάνωση και εκθεσιακών χώρων συνεργαζόμενοι με επαγγελματίες τεχνικούς  προσφέροντας στους καλλιτέχνες και τους ανθρώπους σημεία συνάντησης που μπορεί να σταθούν αντάξια στην mainstream κουλτούρα .

Δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο εικόνες από το International Film Poetry Festival του 2013:

Επίσης στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε εικόνες από παλαιότερες χρονιές ποίησης που οργάνωσε το  Ινστιτούτο [Πειραματικών Τεχνών] 




  

Δεν υπάρχουν σχόλια: