WHBC-GR: “One Love Team” | Το νέο ντοκιμαντέρ του Αντώνη Κανάκη (pics-video)

Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

“One Love Team” | Το νέο ντοκιμαντέρ του Αντώνη Κανάκη (pics-video)

“One Love Team”: Eίναι 28 Ελλήνες Ανάδοχοι Παιδιών που επισκέφθηκαν την κοινότητα Μπο της Σιέρα Λεόνε, με την ActionAid, τον Οκτώβριο του 2013, συμμετέχοντας στην κατασκευή ενός σχολείου και πηγαδιού. Έργα που χρηματοδοτήθηκαν από τον  Αντώνη Κανάκη αφού  προσέφερε το σύνολο των εσόδων του περσινού ντοκιμαντέρ “Immersion” για το σκοπό αυτό...

Το νέο ντοκιμαντέρ, που έχει ως τίτλο το όνομα της ομάδας “One Love Team”  καταγράφει το εθελοντικό ταξίδι  αυτών των 28 Ελλήνων Αναδόχων Παιδιού με την ActionAid. 

Τα δύο έργα που χρηματοδότησε ο Αντώνης σημαίνουν ότι 200 περισσότερα παιδιά θα πάνε στο σχολείο αντί να δουλεύουν από την παιδική τους ηλικία, 1800 άνθρωποι θα αποκτήσουν καθαρό νερό, λιγότερα παιδιά θα πεθάνουν από ασθένειες που σχετίζονται με το βρώμικο νερό και τον υποσιτισμό, 2000 άνθρωποι θα αποκτήσουν για πρώτη φορά όσα εμείς θεωρούμε δεδομένα: εκπαίδευση και νερό.

Μετά το περσινό ντοκιμαντέρ, “Immersion” 1,2 εκατομμύρια άνθρωποι  είδαν τη ζωή τους να βελτιώνεται, καθώς 8 κοινότητες της ActionAid, σε πολύ φτωχές περιοχές του κόσμου, βρήκαν Αναδόχους Παιδιού από την Ελλάδα. 

Μερικά στοιχεία για την Σιέρα Λεόνε που επισκέφθηκε η “One Love Team”

•    Η Σιέρα Λεόνε είναι μια από τις πιο φτωχές χώρες στον κόσμο. Ο μέσος άνθρωπος έχει εισόδημα μόλις 2,6 ευρώ την ημέρα, όταν ο παγκόσμιος μέσος όρος είναι 24 ευρώ. 
•    Το προσδόκιμο ζωής στη χώρα είναι μόλις 46 χρόνια.
•    Οι γιατροί και οι νοσοκόμες είναι τόσο λίγοι που αντιστοιχεί 1 εργαζόμενος στην υγεία ανά 50.000 κατοίκους. 
•    Το 40% του πληθυσμού της χώρας πίνει βρώμικο και επικίνδυνο νερό.
•    Το 87% του πληθυσμού δεν έχει πρόσβαση σε καθαρή και ασφαλή τουαλέτα με κάποιου είδους αποχέτευση. 
•    Μόλις το 35% των κατοίκων άνω των 15 ετών μπορούν να διαβάσουν και να γράψουν. 

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ειλικρινά τον Αντώνη Κανάκη για την προσωπική του ανάμειξη και βοήθεια σε όλα τα επίπεδα, καθώς και τον ΑΝΤ1 που στηρίζει αυτή την προσπάθεια. Ένα σχολείο στην Αφρική δεν είναι απλά ένα κτίριο, είναι η αρχή για μια καλύτερη ζωή και η προβολή ενός ντοκιμαντέρ για την ActionAid  δεν είναι άλλη μια εκπομπή, είναι στήριξη 1 εκατομμυρίου συνανθρώπων μας» δήλωσε ο Γεράσιμος Κουβαράς, Γενικός Διευθυντής της ActionAid Ελλάς. 

«Δεν θα σας ξεχάσουμε» ήταν η υπόσχεση που έδωσε ο Αντώνης στους κατοίκους της κοινότητας Μπο της Σιέρα Λεόνε στη διάρκεια του περσινού ντοκιμαντέρ. Η υπόσχεση δεν θα μπορούσε να έχει τηρηθεί περισσότερο.

Παρακολουθήστε παρακάτω το IMMERSION,: Βουτιά σε μια άλλη πραγματικότητα / ANT1 TV 26-03-2013 Full ...ένα ταξίδι που θα σας συγκινήσει και θα σας εμπνεύσει..


www.actionaid.gr/




Δεν υπάρχουν σχόλια: