WHBC-GR: «Φάουλ» της Διεθνούς Αμνηστείας | Χρησιμοποίησε φωτογραφία του Ίγκι Ποπ χωρίς την άδειά του

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

«Φάουλ» της Διεθνούς Αμνηστείας | Χρησιμοποίησε φωτογραφία του Ίγκι Ποπ χωρίς την άδειά του

Η Διεθνής Αμνηστία ζήτησε συγγνώμη από τον Ίγκι Ποπ επειδή χρησιμοποίησε στην πρόσφατη καμπάνια της κατά των βασανιστηρίων μία εικόνα του διάσημου τραγουδιστή, χωρίς να ζητήσει την άδειά του...

Η πρόσφατη καμπάνια της οργάνωσης δείχνει έναν ματωμένο Ίγκι Ποπ να «δηλώνει»: «Το μέλλον του ροκ εν ρολ είναι ο Τζάστιν Μπίμπερ». Και πριν προλάβει κάποιος να απορήσει για τη δήλωση του διάσημου μουσικού, η καμπάνια σπεύδει να προσθέσει: «Βασανίστε έναν άνθρωπο και θα σας πει τα πάντα».

Η οργάνωση ανέφερε σε ανακοίνωσή της: «Ο γενικός στόχος της καμπάνιας είναι να προσπαθήσει να επηρεάσει τις απόψεις του κόσμου για τη χρήση των βασανιστηρίων. Σύμφωνα με έρευνες, ένας σοκαριστικός αριθμός ανθρώπων πιστεύει ότι "τα βασανιστήρια μπορεί καμιά φορά να είναι χρήσιμα", ενώ πάνω από το 36% των ανθρώπων πιστεύει ακόμα και ότι τα βασανιστήρια δικαιολογούνται σε ορισμένες περιπτώσεις» τονίζει η ανακοίνωση.

«Αυτό είναι απαράδεκτο και δείχνουμε αυτή την πραγματικότητα με το μήνυμα ότι κάποιος που βασανίζεται θα πει τα πάντα, προκειμένου να ξεφύγει από αυτή τη χρήση. Γι' αυτό το λόγο χρησιμοποιούμε προκλητικές εικόνες και δηλώσεις, προκειμένου να τραβήξουμε την προσοχή του κοινού» αναφέρει η ίδια ανακοίνωση.

«Θέλουμε επίσης να ξεκαθαρίσουμε ότι η δήλωση που αποδίδεται στον Ίγκι Ποπ ότι πιστεύει πως ο Τζάστιν Μπίμπερ είναι το μέλλον του ροκ εν ρολ δεν αντικατοπτρίζει τις προσωπικές απόψεις του Ίγκι Ποπ, αλλά ήταν μέρος μιας δημιουργικής διαδικασίας της καμπάνιας και είχε στόχο να φανεί ως ειρωνική. Η εικόνα έχει αποσυρθεί» τονίζει η ανακοίνωση.

Ο Ίγκι Ποπ μοιράστηκε την ανακοίνωση της Διεθνούς Αμνηστίας στον λογαριασμό του στο Twitter, αλλά δεν έκανε κάποιο άλλο σχόλιο.

Επίσης, η Διεθνής Αμνηστία ανακοίνωσε ότι αποσύρει και την αντίστοιχη εικόνα με τον Δαλάι Λάμα, επειδή πληροφορήθηκε ότι προκάλεσε «ορισμένες ανησυχίες».






Δεν υπάρχουν σχόλια: