WHBC-GR: Οι Rolling Stones ροκάρουν στην Ευρώπη με 14 συναυλίες

Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Οι Rolling Stones ροκάρουν στην Ευρώπη με 14 συναυλίες

Οι Rolling Stones «οργώνουν» την Ευρώπη Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο πραγματοποιώντας ένα νέο διεθνές tour μετά τον θάνατο της συντρόφου του Μικ Τζάγκερ, Λ’Όρεν Σκοτ...

Το θρυλικό συγκρότημα θα βάλει την Ευρώπη σε ροκ ρυθμούς μέσα από το 14 Fire tour και μετά τη ματαίωση των επτά συναυλιών σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία. 

Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να προγραμματιστούν εκ νέου για Οκτώβριο και Νοέμβριο οι συναυλίες που ακυρώθηκαν, υπογραμμίζουν οι διοργανωτές των συναυλιών. 

Ο Μικ Τζάγκερ , ο Κιθ Ρίτσαρντς, ο Τσάρλι Γουάτς. και ο Ρόνι Γουντ ένωσαν τη ροκ ενέργειά τους και έπαιξαν τελευταία φορά μαζί στις 15 Μαρτίου στη Σιγκαπούρη. 

Το ευρωπαϊκό «πόδι» της μπάντας θα «πατήσει», μεταξύ άλλων, στο Stade de France στο Παρίσι στις 13 Ιουνίου και στο Bernabeu στη Μαδρίτη 12 ημέρες αργότερα. 

Άλλες επιβεβαιωμένες εμφανίσεις είναι στο Rock in Rio festival στην Πορτογαλία στις 29 Μαΐου και στο Roskilde Festival στη Δανία στις 3 Ιουλίου. 

Τα show τους θα αναδειχθούν μέσα από ένα συνονθύλευμα φεστιβάλ, σταδίων και αρένων, ενώ η ροκ μπάντα θα «περιποιηθεί» τους διαχρονικούς fan της με κλασσικά hit, αλλά και απροσδόκητα κομμάτια. 

Τα μέλη των Rolling Stones βρίσκονται πάντα στο «τραπέζι» της επικαιρότητας με πρωτοβουλίες και δηλώσεις που δεν εξανεμίζονται. 

Πρόσφατα, ο θρυλικός κιθαρίστας του συγκροτήματος, Κιθ Ρίτσαρντς, αποκάλυψε ότι θα γράψει παιδικό βιβλίο με τίτλο «Ο Gus και εγώ : Η ιστορία του παππού μου και της πρώτης μου κιθάρας», που θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο. 

Πρόκειται για ένα εικονογραφημένο βιβλίο, που θα «ταξιδέψει» τα παιδιά στην ιστορία του γνωστού κιθαρίστα, στο πώς δηλαδή αγάπησε τη μουσική, και τον καταλυτικό ρόλο που διαδραμάτισε ο παππούς του, Θίοντορ Αύγουστος ή αλλιώς «Gus», που έπαιζε μουσική σε μεγάλη τζαζ μπάντα. 

Τα δύσβατα μονοπάτια από τα οποία πέρασε ο Ρίτσαρντς μέχρι να εδραιωθεί στο μουσικό στερέωμα, αλλά και τα πέντε του εγγόνια, θα επηρεάσουν, επίσης, τη θεματολογία του βιβλίου του. 

[The Rolling Stones performing "Midnight Rambler", live at Madison Square Gardens, January 2003.]

Αίσθηση είχε προκαλέσει η, πριν από ένα χρόνο, δήλωση του νράμερ των Rolling Stones, Τσάρλι Γουάτς, που είχε πει: 

«Ποτέ δεν ήθελα να μετάσχω στους Stones όταν άρχιζαν πριν από 50 χρόνια τις περιοδείες στη Βρετανία. Περίμενα ότι θα έβρισκα μια άλλη δουλειά», ενώ είχε εξομολογηθεί : «O Μικ δίνει το απόλυτο σόου […] δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτε αν δεν είχε πίσω του τη μουσική μας να τον…κουρδίζει». 


 Charlie &Ronnie/Youtube



images: http://www.rollingstones.com/


in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: