WHBC-GR: UNICEF | Η φωτογραφία της Χρονιάς

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

UNICEF | Η φωτογραφία της Χρονιάς

Κάθε χρόνο, η UNICEF βραβεύει την «Φωτογραφία της Χρονιάς» από μια σειρά φωτογραφιών που απεικονίζουν την προσωπικότητα και τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών σε όλο τον κόσμο αλλά με έναν ιδιαίτερο τρόπο...


Ογδόντα δύο φωτογράφοι από 27 χώρες ήταν υποψήφιοι για το βραβείο, που υποστήριζε το γερμανικό περιοδικό Geo.

Ο Σουηδικής καταγωγής φωτογράφος Niclas Hammarström ήταν ο νικητής του διαγωνισμού «UNICEF Photo of the Year 2013» για τη σειρά φωτογραφιών του που αφορούν τη ζωή των παιδιών στο πόλεμο της Συρίας.

Ο Niclas Hammarström έχει ταξιδέψει πολλές φορές στη Συρία και από τις αρχές του πολέμου κάνει φωτορεπορτάζ και καταγράφει τη ζωή των παιδιών της Συρίας βιώνοντας τη δυστυχία τους καθώς βρίσκονται  αντιμέτωπα με το σκληρό πρόσωπο του εμφυλίου πολέμου.

© Niclas Hammarström/Kontinent

Η βραβευμένη φωτογραφία του απεικονίζει ένα κορίτσι που ονομάζεται Dania το οποίο τραυματίστηκε από οβίδα, ενώ έπαιζε στο δρόμο. 

Η πρέσβειρα καλής θελήσεως της UNICEF Γερμανίας Daniela Schadt δήλωσε:

«Το βλέμμα στο πρόσωπό του παιδιού είναι σαν να απευθύνει έκκληση στη διεθνή κοινότητα να ενισχύσει τη διπλωματικές και την ανθρωπιστικές της προσπάθειες, προκειμένου να αποτραπεί η απώλεια μιας ολόκληρης γενιάς παιδιών. »

Η UNICEF μαζί με την δημοσιοποίηση της κάνει έκκληση να αφιερώσετε λίγο από τον χρόνο σας διαβάζοντας εδώ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: