WHBC-GR: Costică Acsinte | Αναμνήσεις της Ρουμανίας σε αρνητικό

Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Costică Acsinte | Αναμνήσεις της Ρουμανίας σε αρνητικό

Όλα ξεκίνησαν από την πόλη της Slobozia, τη Ρουμανία το 1920. Φωτογράφος στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Costică Acsinte, ο οποίος γεννήθηκε σε ένα μικρό χωριό στην Ialomiţa County, μόλις είχε επιστρέψει από τον πόλεμο...


Για την περαιτέρω εμπειρία του, αποφάσισε να ανοίξει το δικό του εμπορικό studio, το Foto Splendid C. Acsinte, και χαιρέτισε όλους όσους επιθυμούσαν να μοιραστούν τις φωτογραφίες του.
Μέσα σε δύο δεκαετίες, είχε συγκεντρώσει τις φωτογραφίες από χιλιάδες ανθρώπους.

Είναι ίσως ο μόνος επαγγελματίας φωτογράφος στη Ρουμανία εκείνη την εποχή και μέχρι το θάνατό του, το 1984, είχε συγκεντρώσει περίπου 5.000 αρνητικά, διατηρημένα σε γυάλινες πλάκες. 

Σε όλα αυτά τα χρόνια, ο Acsinte είχε φωτογραφίσει εκατοντάδες - άνδρες, γυναίκες, παιδιά, οικογένειες, λάτρεις – σε πολλές σημαντικές στιγμές - γάμους, τη φιλία, την αγάπη, ακόμη και θάνατοι - στις ζωές αυτών των ανθρώπων.


Αγώνας ενός άνδρα ενάντια στο χρόνο για να σώσει την κληρονομιά ενός άλλου φωτογράφου
Μετά τον θάνατο του Costică Acsinte,  ο δικηγόρος- φωτογράφος Cezar Ποπέσκου, του οποίου ο πατέρας κάποτε είχε συνεργαστεί με τον γιο του Acsinte και τώρα αγωνίζεται ενάντια στο χρόνο για να αποθηκεύσει τις φωτογραφίες, πριν εξαφανιστούν εντελώς.

Ξεκινώντας το έργο του πέρσι τον Φεβρουάριο, ο Popescu έχει μέχρι στιγμής επεξεργαστεί πάνω από 900 αρνητικά φωτογραφιών. Και έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά του...









info:





Δεν υπάρχουν σχόλια: