WHBC-GR: Κόμικς | Tomek | "ΩΧ ΘΕΕ ΜΟΥ!!!"

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Κόμικς | Tomek | "ΩΧ ΘΕΕ ΜΟΥ!!!"

Είναι το μόνο κόμικς-στριπ όπου μπορείτε να βρείτε μαζεμένα τόσα πρόσωπα, διάσημα και μη, αλλά και πλάσματα ή… εκτοπλάσματα μιας θεότρελης δυστοπίας: από τον Αρχιμήδη και τον Κλοντ Μονέ, μέχρι τους Μπιτλς (στην ιστορική επίσκεψή τους στην Αράχωβα)...


..και τα πουλιά (του Χίτσκοκ). Ανάμεσά τους κυκλοφορούν επίσης, ένας γλόμπος (φόρος τιμής στο κυνήγι της ιδέας), ο Ανθρωπος Λάστιχο, ο τηλεπαθητικός Remote Man, το χαμένο Μποζόνιο, ή το φοβερό Κθούλου που παράτησε τον… δυνάστη συγγραφέα του και τα πίνει στου Μπελαμή του Ουζερί! Ολους αυτούς, και πολλούς ακόμα, θα τους βρείτε «πακέτο» στο άλμπουμ ΩΧ ΘΕΕ ΜΟΥ!!! (με τρία θαυμαστικά), που κυκλοφορεί από την Jemma Press. 

Το υπογράφει ο Tomek, συγκεντρώνοντας εδώ όσα στριπάκια σχεδίασε σε διάστημα 8 μηνών για το SoComic.gr. Με τη ρητή υποχρέωση, όπως αναφέρει στην εισαγωγή, να παραδίδει προς ανάρτηση μια ιστορία κάθε μέρα.

Στις σύντομες, χιουμοριστικές πιρουέτες των κόμικς-στριπ που σχεδίαζε για το site, ο Tomek συμμετέχει ενεργά. Μπαίνει και αυτός στο βασίλειο των εικόνων του, άλλοτε προσφέροντας δωρεάν μαθήματα για επίδοξους κομίστες, κι άλλοτε περιγράφοντας την αγωνία του να «εξασφαλίσει», από μέρα σε μέρα, την ιδέα που θα σκιτσάρει. 

Σε αρκετά -αυτοβιογραφικά- επεισόδια αντιμετωπίζει τα πιο φρικαλέα τέρατα για έναν σχεδιαστή: την απουσία έμπνευσης και τα dead lines στην παράδοση της δουλειάς. Έχει, όμως το αντίδοτο, όπως λέει ο ίδιος κολυμπώντας, πανευτυχής, σε ένα στριπ: «Το άγχος και αγωνία να τα παραδώσω στην ώρα τους, με κυνηγούσε το περισσότερο διάστημα. Υπήρχαν μέρες με έμπνευση, αλλά και υπήρχαν στιγμές απόλυτης ξηρασίας. Εκεί τα παρατούσα όλα στη μέση και πήγαινα για μια βουτιά».




COMICS NEWS-ΚΟΜΙΚΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: