WHBC-GR: Μία βραδιά, αφιερωμένη στον Μάνο Χατζιδάκι

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Μία βραδιά, αφιερωμένη στον Μάνο Χατζιδάκι

Μία βραδιά αφιερωμένη στο θεατρόφιλο αλλά και το φιλόμουσο κοινό, με μουσικές του Μάνου Χατζιδάκι, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε στο Ιωνικό Κέντρο, στην Πλάκα...

Την εξαιρετική μουσική του Μάνου Χατζιδάκι για τρεις θεατρικές παραστάσεις, παρουσιάζει η χορωδία των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων την Παρασκευή 19 Ιουλίου, στο Ιωνικό Κέντρο που βρίσκεται στην Πλάκα.

Η είσοδος για το κοινό, είναι ελεύθερη. Μια βραδιά αφιερωμένη στις μουσικές του "Μεγάλου Ερωτικού" μας συνθέτη, από τις σημαντικές παραστάσεις: "Ο Κύκλος με την Κιμωλία" του Μπρεχτ, "Ο Ματωμένος Γάμος" του Λόρκα και το "Παραμύθι χωρίς Όνομα" του Ιάκωβου Καμπανέλλη.

Φιλοδοξώντας να γεφυρώσει τον χώρο ανάμεσα στο αμιγώς λυρικό ή συμφωνικό ρεπερτόριο, την αθηναϊκή πολυφωνική παράδοση και τη σύγχρονη λόγια δημιουργία, η Χορωδία των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων ιδρύεται το 1999 ως η τρίτη ιστορικά ελληνική επαγγελματική χορωδία και ένα από τα πέντε αυτοδύναμα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων.

Αποτελούμενη από επαγγελματίες τραγουδιστές, με κλασικές σπουδές αλλά και την εμπειρία άλλων μουσικών χώρων, θεμελιώνει πρωταρχικό ρόλο στην πολιτιστική ζωή της πρωτεύουσας και αποκτά σταθερό κοινό, παρουσιάζοντας όλα τα είδη της φωνητικής μουσικής, ελληνικής και διεθνούς, σύγχρονης και κλασικής.

Λόγω του πολύπλευρου προφίλ της γίνεται περιζήτητη από συνθέτες και αρχιμουσικούς και συνεργάζεται πλέον τακτικά με όλα τα μεγάλα μουσικά σύνολα της χώρας και με φορείς όπως το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, το Φεστιβάλ Αθηνών και τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, υπό την μπαγκέτα πολλών καταξιωμένων αρχιμουσικών.

Ξεχωριστές στιγμές στην πορεία της χορωδίας αποτέλεσαν οι διεθνείς συνεργασίες με τους Jean Michel Jarre και Ennio Morricone στο Ηρώδειο, καθώς και οι εμφανίσεις στο Πασχαλινό Φεστιβάλ της Μόσχας «Βαλέρι Γκέργκιεφ» και στο Διεθνές Φεστιβάλ Κωνσταντινούπολης με την «Ορέστεια» του Ξενάκη υπό τη διεύθυνση του Gürer Aykal.

Πρόσφατη επιτυχία της χορωδίας η συμμετοχή της στην πολυβραβευμένη ηχογράφηση της όπερας «Αλέξανδρος» του Handel για την εταιρεία Decca, με διεθνή διανομή υπό την μπαγκέτα του Γιώργου Πέτρου.

Παράλληλα με την καλλιτεχνική της προσφορά, η χορωδία επιτελεί αξιόλογο κοινωνικό έργο, παρουσιάζοντας ειδικά επιλεγμένα προγράμματα φωνητικής μουσικής σε σχολεία, λέσχες φιλίας, γηροκομεία και απομακρυσμένες γειτονιές της πόλης, ενώ συχνά συμμετέχει σε εκδηλώσεις κοινωφελών και φιλανθρωπικών οργανώσεων.

Τα τραγούδια των παραστάσεων με μουσικές του Μάνου Χατζιδάκι, ερμηνεύει η Χορωδία των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων, σε αυθεντικές επεξεργασίες. Τη χορωδία από την ίδρυσή της διευθύνει ο Σταύρος Μπερής.

Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2013 | ώρα 20:30
Ιωνικό Κέντρο, Λυσίου 11, Πλάκα Είσοδος ελεύθερη

Επιμέλεια κειμένων και παρουσίαση: Έφη Μηνακούλη
Πιάνο: Κατερίνα Καραμπάτσα
Μουσική διεύθυνση: Σταύρος Μπερής




  Μοιραστείτε το με τους Φίλους σας...
  
Surce>/http://tvxs.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: