WHBC-GR: TIME | «Ναι» στους gay γάμους (slide show)

Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

TIME | «Ναι» στους gay γάμους (slide show)


«Μπορεί το Ανώτατο Δικαστήριο να μην έχει αποφανθεί, η Αμερική όμως έχει αποφασίσει», είναι ο τίτλος του περιοδικού Time, το τεύχος Απριλίου του οποίου κυκλοφορεί με δύο διαφορετικά εξώφυλλα, με τις φωτογραφίες ομόφυλων ζευγαριών, που φιλιούνται..

Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα και ενώ το Ανώτατο Δικαστήριο αναμένεται να εκδώσει την τελική του απόφαση για την αναγνώριση ή μη του γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων, το περιοδικό Time κυκλοφόρησε το τεύχος Απριλίου, με δύο φωτογραφίες gay ζευγαριών, που φιλιούνται. 

Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, που αναμένεται να εκδοθεί στα τέλη Ιουνίου, μπορεί να ανοίξει το δρόμο για την αναγνώριση του γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου σε πανεθνικό επίπεδο. 

Αυτή τη στιγμή, στις ΗΠΑ, η ένωση ανάμεσα σε άτομα του ιδίου φύλου επιτρέπεται σε 9 από τις 50 πολιτείες. Ο ισχύων νόμος, του 1996, που ονομάστηκε DOMA (Υπεράσπιση της Πράξης περί Γάμου) ορίζει ότι «ο γάμος είναι η νόμιμη ένωση ανάμεσα σε έναν άνδρα και μία γυναίκα» και απαγορεύει στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση να αναγνωρίσει ή να χορηγήσει επιδόματα και προνόμια σε ζευγάρια ομοφυλοφίλων, ακόμη και σε αυτά που έχουν παντρευτεί νόμιμα βάσει πολιτειακών νόμων.

 Slide show maker: Takis Vorini//http://imgur.com/a/ZFHsf

Source via

  Μοιραστείτε το με τους Φίλους σας...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: