WHBC-GR: Habanos Festival '13 στην Αβάνα για τους εραστές του πούρου

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Habanos Festival '13 στην Αβάνα για τους εραστές του πούρου

Η 15η έκδοση του Φεστιβάλ Habanos θα πραγματοποιηθεί στην Αβάνα στις 26 Φεβρουαρίου έως 2 Μαρτίου...

Αναμένεται πάνω από χίλιοι λάτρεις του πούρου από 70 διαφορετικές χώρες να συγκεντρωθούν στο περίφημο Φεστιβάλ.

Ειδικό αφιέρωμα θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ για τα πούρα Montecristo και Partagás, δύο από τα πιο διάσημα εμπορικά σήματα της εταιρείας Habanos S.A.

Στο φεστιβάλ θα αποδοθούν, όπως και κάθε χρόνο, τα ομώνυμα βραβεία για τις εξαιρετικές επιδόσεις παραγωγής, εμπορίου και προώθησης πούρων.

Τα πούρα Habano οφείλουν τη φήμη τους στον τέλειο συνδυασμό εδάφους και κλίματος αλλά και στην εμπειρία των καλλιεργητών καπνού και κατασκευαστών.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα προσφέρει διάφορες δραστηριότητες κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, που για τους συμμετέχοντες σίγουρα θα παραμείνει αξέχαστη, όπως επισκέψεις στις καλύτερες φυτείες καπνού κατά μήκος του νησιού, επισκέψεις σε εργοστάσια παραγωγής των πούρων, σεμινάρια, γευσιγνωσία, τεχνικές καπνίσματος, τυφλές δοκιμές, κτλ.

Ως καινοτομία φέτος, θα πραγματοποιηθεί και μια επίδειξη μαγειρικής με έναν διεθνούς κύρους σεφ που θα προετοιμάσει Haute Cuisine με αποκλειστικές και πρωτότυπες συνταγές χρησιμοποιώντας φύλλα καπνού από την Κούβα.

Η εναρκτήρια εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί κατ 'εξαίρεση φέτος ημέρα Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου στο ιστορικό φρούριο El Morro. Η βραδιά θα είναι αφιερωμένη στην μάρκα Montecristo.
Στην ημέρα λήξης του Φεστιβάλ, Πέμπτη 28 Φλεβάρη, θα πραγματοποιηθεί δείπνο που διοργανώθηκε για να αποτίσει φόρο τιμής στους Vegueros, δηλαδή στους αγρότες καπνού της Κούβας που χωρίς αυτούς η εταιρεία και τα πούρα Habanos δεν θα υπήρχαν.








  Μοιραστείτε το με τους Φίλους σας...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: