WHBC-GR: Eye Stick | Μια νέα εφεύρεση που αντικαθιστά το παραδοσιακό μπαστούνι των τυφλών

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Eye Stick | Μια νέα εφεύρεση που αντικαθιστά το παραδοσιακό μπαστούνι των τυφλών

Το "Eye Stick" ειναι τώρα τα "μάτια" των ανθρώπων χωρίς όραση αντικαθιστώντας το μέχρι τώρα παραδοσιακό μπαστούνι από ζαχαροκάλαμο!..
 Το "Eye Stick" χρησιμοποιεί ακτίνες και αισθητήρες υπερήχων για να προσδιορίσει τη μέτρηση των αποστάσεων, κάνοντας θεαματική την πλοήγηση στο περιβάλλον με ασφάλεια.
Δεν επηρεάζεται από το νερό της βροχής, από την ομίχλη, ή άλλα κλιματολογικά προβλήματα. Η δέσμη φωτός που εκπέμπει διαβάζει τον δρόμο και προλαμβάνει τις  συγκρούσεις με διάφορα εμπόδια ή αλλαγές στο επίπεδο του οδοστρώματος ειδοποιώντας εκ των προτέρων τον τυφλό με τον έγκαιρο  εντοπισμό τους. 
Το θεαματικό Stick Eye προσφέρει επίσης μια άλλη καινοτομία. Λαμβάνει και μεταδίδει πληροφορίες για διάφορα προϊόντα, με την αυτόματη σάρωση των γραμμωτών κωδικών (Barcode) μέσω μιας ενσωματωμένης φωτογραφικής κάμερας υψίστης ευκρίνειας. Οι πληροφορίες από την κάμερα αποστέλλονται στον τυφλό μέσω μιας σύνδεσης Bluetooth που τις μετατρέπει σε ανθρώπινη φωνή.




Σχεδιαστής της επαναστατικής αυτής εφεύρεσης είναι ο Kim Tae-Jin ο οποίος πήρε βραβείο για αυτό το επίτευγμα στο Red dot design award για το 2012


  Μοιραστείτε το με τους Φίλους σας...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: