WHBC-GR: Αγγλία - Αυστραλία μέσα σε μόλις 4 ώρες πτήσης με τον νέο κινητήρα Jet

Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Αγγλία - Αυστραλία μέσα σε μόλις 4 ώρες πτήσης με τον νέο κινητήρα Jet


Ερευνητές από τη Μεγάλη Βρετανία δημιούργησαν έναν νέο κινητήρα για αεροσκάφη που θα μπορούσε να καταστήσει δυνατή τη μεταφορά στην Αυστραλία μέσα σε μόλις 4 ώρες πτήσης...

 Η έρευνα έγινε για λογαριασμό της εταιρείας Reaction Engines και σύμφωνα με αυτήν πρόκειται για το μεγαλύτερο επίτευγμα στην τεχνολογία προώθησης από την εποχή της μηχανής jet!

Η νέα μηχανή Sabre μπορεί να φέρει τα παραπάνω αποτελέσματα χάριν στον ιδιαίτερο σχεδιασμό της που επιτρέπει στον διερχόμενο αέρα να ψύχει τις τουρμπίνες ταχύτατα χωρίς να τις παγώνει ή να τις φθείρει λόγω απότομης ψύξης. Συγκεκριμένα, η θερμοκρασία κατεβαίνει από τους 1000°C στους -150°C μέσα σε μόλις ένα εκατοστό του δευτερολέπτου (0.01sec)! 

Έτσι, οι μηχανές jet θα μπορούν να λειτουργούν σε υψηλότερες στροφές χωρίς να υπάρχει ο φόβος της υπερθέρμανσης, με αποτέλεσμα να είναι δυνατόν ένα αεροσκάφος να κινηθεί με ταχύτητα μεγαλύτερη των 3200 km/h!
Οι σχεδιαστές της μηχανής Sabre αναφέρουν ότι για να τη δούμε στα σημερινά επιβατηγά αεροσκάφη θα πρέπει να επανασχεδιαστεί ολόκληρος ο κινητήρας, ενώ υπολογίζουν ότι τελικά θα εφαρμοστεί μόλις στο 10% των συνολικών πτήσεων. 

Ωστόσο, θα μπορούσε να αποδειχτεί ιδιαίτερα χρήσιμη για διαστημικά αεροσκάφη που θα μπαίνουν απευθείας σε τροχιά με τα δικά τους καύσιμα και θα επιστρέφουν πίσω στη Γη, όπως ένα κανονικό αεροσκάφος, μειώνοντας έτσι σημαντικά το κόστος των διαστημικών αποστολών.

Να σημειωθεί ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος ενέκρινε επίσημα τη μηχανή Sabre και σύμφωνα με τον Dr. Mark Ford, άνοιξε διάπλατα η πόρτα για να πάμε πιο πέρα από την εποχή των jets.



Source:www.techgear.gr/ 


  Μοιραστείτε το με τους Φίλους σας...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: