WHBC-GR: Συνταξιούχος Άγγλος αγοράζει τσάντα £20 πραγματικής αξίας £350,000 (!)

Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Συνταξιούχος Άγγλος αγοράζει τσάντα £20 πραγματικής αξίας £350,000 (!)


O εικονιζόμενος John Richard, 73 ετών, αγόρασε από το κατάστημα της Oxfam τη τσάντα που κρατά στο χέρι του με φωτογραφίες του Elvis Presley επάνω της έργο του καλλιτέχνη Andy Warhol,...

Αργότερα ανακάλυψε ότι ήταν έργο του ιρλανδικής καταγωγής σχεδιαστή Philip Treacy, και ήταν  μία από τις δέκα τσάντες που είχε κάνει. Ο Richard, Hampstead, από το Βόρειο Λονδίνο, δήλωσε: "Την αγόρασα, αλλά την ξαναπρόσεξα μερικούς μήνες αργότερα. Την πήγα σε ένα μαγαζί  Philip Treacy που μου επιβεβαίωσαν ότι ήταν πουλημένη από αυτούς".

Ο Gee Brunet, διευθυντής του Philip Treacy Λονδίνο, δήλωσε: «Είναι σίγουρα ένα από τα πρωτότυπα μας. Έμεινα έκπληκτος που ο Richard, Hampstead τη βρήκε σε ένα φιλανθρωπικό κατάστημα. Θα μπορούσε να φθάσει £ 350.000 - είναι ένα έργο τέχνης, όχι απλά μια τσάντα ».

Ο John Richard έχει ήδη δύο προσφορές  £ 250.000 και £ 350.000 - από τους Κινέζους αγοραστές. Τέλος ο κ. Gilfeather, της Oxfam, δήλωσε: «Εχουμε μείνει άναυδοι. Είναι εξαιρετικά ασυνήθιστο ένα αντικείμενο τόσο μεγάλης αξίας να περάσει έτσι απαρατήρητο».




Δεν υπάρχουν σχόλια: