WHBC-GR: Τα 10 καλύτερα μέρη στον κόσμο για τους λάτρεις της περιπέτειας (pics)

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Τα 10 καλύτερα μέρη στον κόσμο για τους λάτρεις της περιπέτειας (pics)


10 μέρη του κόσμου  για τους περιπατητές που αγαπούν την περιπέτεια. Όλα αυτά απαιτούν καλά πνευμόνια, γερά πόδια και μια καλή προετοιμασία. Ωστόσο, αν επιλέξετε να πάτε σε οποιοδήποτε από αυτά τα μέρη... 

...τότε θα ανταμειφθείτε με πρωτόγνωρες εμπειρίες που θα θυμάστε  μια ζωή.

1. GR20, France

Αυτό το ταξίδι απαιτεί 15 ημέρες (168 χιλιόμετρα, 104mi) μέσω της Κορσικής και είναι απαράμιλλο για την ποικιλία των τοπίων που διασχίζει ο ταξιδιώτης. Υπάρχουν δάση, βράχια από γρανίτη, ανεμοδαρμένοι κρατήρες, παγωμένες λίμνες, χείμαρροι, χιονοσκέπαστες κορυφές και πλαγιές με τμήματα πάγου που σχηματίζονται από το χιόνι. Ο δρόμος είναι βραχώδης και απότομος μερικές φορές, όπου συναντά κανείς ξεχαρβαλωμένος γέφυρες και ολισθηρές επιφάνειες βράχων.

2. Inca Trail, Peru
image by funkz

Αρχαίο μονοπάτι που έγινε από τους Ίνκας (μήκος 20mi) από το οποίο διέρχονται χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Το μονοπάτι αυτό οδηγεί από την Ιερή Κοιλάδα στο Μάτσου Πίτσου που περιβάλλεται γύρω γύρω από βουνά. Οι κορυφές των βουνών αγκαλιά με τα σύννεφα προσδίδουν μια μαγεία και ένα μυστήριο που αφήνουν τον επισκέπτη άναυδο. 
3. Pays Dogon, Mali
  Image by Crazy Joe Devola

Η γη των ανθρώπων Dogon (The land of the Dogon people), είναι ένα μια τα πιο εντυπωσιακές περιοχές της Αφρικής. Αυτό το ταξίδι μπορεί να διαρκέσει από δύο έως 10 ημέρες, για να ανέβεις στα βράχια της Bandiagara. Η περιοχή των Dogon με τα χωριά κτισμένα στις απότομες πλαγιές είναι το highlight του ταξιδιού.

Οι Dogon είναι γνωστοί για τους μασκοφόρους χορευτές και τους ξυλοπόδαρους, και τα περίτεχνα σκαλισμένα σπίτια τους με διάφορες παραστάσεις κ.α. 

4. Everest Base Camp, Nepal
 image by lampertron

Φτάνοντας σε ύψος 5.545 μ. (18.193 πόδια), στο Pattar, αυτό το τριών εβδομάδων ταξίδι είναι εξαιρετικά δημοφιλές για εκείνους που θέλουν κάποια στιγμή να πουν.... «Ναι..έχω πάει στο υψηλότερο βουνό του κόσμου». Στο δύσκολο αυτό ταξίδι περνάς αναμφισβήτητα από εντυπωσιακά τοπία ενώ το ύψος είναι κυριολεκτικά συγκλονιστικό και μέχρι να εγκλιματιστεί κάποιος με το υψόμετρο χρειάζεται λίγο χρόνο.


5. Indian Himalayas, India

To ταξίδι γίνεται στην ινδική πλευρά της οροσειράς που είναι η μεγαλύτερη του κόσμου. Αυτή η εξαιρετικά απομακρυσμένη και προκλητική διαδρομή που γίνεται με τα πόδια και θεωρείται ως ο  "αρχαίος δρόμος του εμπορίου". Το μεγάλο υψόμετρο και το εδάφους της ερήμου ενέπνευσε τον Ράντγιαρντ Κίπλινγκ για να αναφωνήσει: «Σίγουρα οι θεοί ζουν εδώ... αυτός δεν είναι τόπος για τους ανθρώπους».

6. Overland Track, Australia
 Image by brewbooks

Η έρημος της Τασμανίας είναι πιο προσιτή στο 80 χιλιόμετρων αυτό ταξίδι (50mi, πέντε έως έξι ημέρες)  μεταξύ Cradle Mountain και της λίμνης St Clair (βαθύτερη φυσική λίμνη γλυκού νερού της Αυστραλίας). Η συγκεκριμένη διαδρομή περνάει κακοτράχαλα βουνά, πανέμορφες λίμνες , πλούσια δάση και χερσότοπους. Όσοι θέλουν μπορούν να κάνουν πορείες στη πλευρά του  όρους Όσσα (1617 μ., 5.305 ft) που οδηγεί σε καταρράκτες και πράσινες κοιλάδες


7. Routeburn Track, New Zealand
 Image by kiwinz

Για να απολαύσεις το μαγευτικό τοπίο στο Νότιο μέρος του Νησιού της Νέας Ζηλανδίας χρειάζεσαι τρεις ημέρες (32 χιλιόμετρα, 20mi) . Η  διαδρομή περνά μέσα από δύο εθνικά πάρκα: Fiordland και Mt Aspiring. Το καλύτερο σημείο είναι η πανωραμική απόψη από το λόφο Harris όπου μπορείτε να δείτε τη θραύση των κυμάτων στην μακρινή παραλία. Για να πάρεις μέρος στην  πεζοπορία χρειάζεται η έγκαιρη εξασφάλιση θέσης γιατί λόγω μεγάλης ζήτησης υπάρχει πάντα περιορισμένος αριθμός. 

8. The Narrows, USA 
image by Adam Belles 

Ένα 26 χιλιομέτρων (16mi) ταξίδι μέσα από φαράγγια σε μια φυσικά φτιαγμένη διαδρομή από αιώνες από τον  ποταμό  που διαπερνά το εθνικό πάρκο Zion. Είναι μια πεζοπορία που δεν μοιάζει με καμία άλλη. Η διαδρομή γίνεται μέσα από το ποτάμι, και στα μισά της διαδρομής αναγκάζεσαι και να κολυμπήσεις. Για την διαμονή σας μπορείτε να επιλέξετε  ένα από τα 12 κάμπινγκ του πάρκου.

9. The Haute Route, France-Switzerland
Image by perry_maurice 

Από το Chamonix της Γαλλίας μέσω του Valais νότια προς το Zermatt της Ελβετίας. Μια διαδρομή  προσιτή στους περιπατητές από οποιαδήποτε άλλη διαδρομή στις Άλπεις. Το καλοκαίρι γίνεται εύκολα με τα πόδια ενώ το χειμώνα διαρκεί περίπου δύο εβδομάδες για να ολοκληρωθεί. Απαιτεί υψηλό επίπεδο φυσικής κατάστασης.

10. Baltoro Glacier & K2, Pakistan
 image by mariachily

Η διαδρομή γίνεται μέσω πάγων και οδηγεί στην κολοσσιαία κορυφή του Κ2 (8.611 μ., 28.251 πόδια), δεύτερη υψηλότερη κορυφή του κόσμου. Η απαράμιλλη αυτή διαδρομή διασχίζει μερικά από τα πιο συγκλονιστικά τοπία στον πλανήτη. Αρχίζει μετά τα παγωμένα ποτάμια και κατευθύνεται προς τα σπλάχνα του παγετώνα μέσα από γρανιτένια  βουνά πάγου, συμπεριλαμβανομένων του Paiju (6.610 μ., 21.686 πόδια), Uli Biaho (6.417 μ., 21.053 πόδια), και του Great Trango Tower (6286 μ., 20.623 πόδια) και τελικά την κορυφή Κ2. 


Sources of Information: http://www.lonelyplanet.com/

  Μοιραστείτε το με τους Φίλους σας...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: