WHBC-GR: Ινδία: «Ανθρώπινο σαφάρι»με θύμα τους Jarawa (video)

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Ινδία: «Ανθρώπινο σαφάρι»με θύμα τους Jarawa (video)

Το "ανθρώπινο σαφάρι" στα νησιά Andaman συνεχίζεται μέχρι και σήμερα αν και πριν ακριβώς δέκα χρόνια το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας αποφάσισε την απαγόρευσή του. Πρόκειται για ένα "σαφάρι", που άνθρωποι της φυλής Jarawa γίνονται αντικείμενο διασκέδασης των τουριστών....

Η Observer είχε αποκαλύψει ότι οι τουρίστες, με τη βοήθεια των τουριστικών πρακτόρων και της αστυνομίας, εισέρχονταν στην περιοχή για να παρακολουθήσουν και να βιντεοσκοπήσουν τη φυλή, δελεάζοντας τους Jarawa με μπισκότα και γλυκά. Οι τουρίστες ζητούσαν μάλιστα από τους ανθρώπους της φυλής Jarawa να χορέψουν μπροστά τους .


Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας διατάξειτο Μάιο του 2002 τη διοίκηση των Andaman να κλείσει το δρόμο ATR που πραγματοποιούταν το "ανθρώπινο σαφάρι" και τα αυτοκίνητα να χρησιμοποιούν μια εναλλακτική διαδρομή, ωστόσο οι Αρχές δεν υλοποίησαν ποτέ αυτή την απόφαση. Το "ανθρώπινο σαφάρι" συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

Ο διευθυντής της οργάνωσης Survival, Stephen Corry δήλωσε : "Οι αρχές θα μπορούσαν να λάβουν μέτρα για να ελέγξουν τη χρήση του δρόμου, αλλά αυτά τα μέτρα δεν είναι αρκετά. Το γεγονός ότι 250 οχήματα εισέρχονται στην περιοχή σε καθημερινή βάση δείχνει ότι ο μόνος τρόπος για να εξασφαλιστεί η ελευθερία της Jarawa είναι το οριστικό κλείσιμο του συγκεκριμένου δρόμου". Δείτε βίντεο ντοκουμέντα από το "ανθρώπινο σαφάρι" στα νησιά Andaman.







 Αν σας άρεσε αυτό το θέμα κοινοποιήσετε το στους Φίλους σας...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: