WHBC-GR: Μυστηριώδης μεταλλική σφαίρα έπεσε «από το διάστημα» στη Ναμίμπια

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Μυστηριώδης μεταλλική σφαίρα έπεσε «από το διάστημα» στη Ναμίμπια


Στα μέσα του περασμένου Νοέμβρη, οι αρχές στη Namibia βρέθηκαν σε εγρήγορση όταν ξαφνικά ανακάλυψαν μία μεταλλική σφαίρα στο έδαφος που πιθανότατα προερχόταν απο το διάστημα. Μάρτυρες ανέφεραν ότι... 

...άκουσαν πολλές συνεχόμενες εκρήξεις λίγες ημέρες πριν βρεθεί το «εξωγήινο» αντικείμενο στην περιοχή τους. Η μεταλλική σφαίρα βρέθηκε σε ένα χωριό στο βόρειο μέρος της αφρικανικής χώρας, 772 χλμ. περίπου μακριά από την πρωτεύουσα Windhoek.

«Η μυστηριώδης σφαίρα έχει διάμετρο 35 εκατοστά, μία τραχιά επιφάνεια και αποτελείται από δύο ‘ίδια μισά κομμάτια’ που είναι κολλημένα μεταξύ τους», ανέφερε ο Paul Ludik, αστυνομικός του εγκληματολογικού. 

Ο Ludik περιέγραψε, επίσης, για το αντικείμενο ότι «είναι φτιαγμένο από μέταλλο που γνωρίζει ο άνθρωπος και το οποίο ζυγίζει 6 περίπου κιλά». Εν τω μεταξύ, η αστυνομία της Namibia ζήτησε τη βοήθεια της NASA και της ESA (Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος). 

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις και έρευνες των ειδικών, η μεταλλική σφαίρα δεν αποτελεί κάποιο μυστικό όπλο ή δεν έχει… εξωγήινη προέλευση, αλλά είναι είναι ένα εξάρτημα που υπάρχει στους δορυφόρους, το οποίο χρησιμεύει σα σύνθετο δοχείο πίεσης (ρίξτε μία ματιά εδώ) 

Παρόμοιες τέτοιες σφαίρες ανακαλύφθηκαν και παλαιότερα σε άλλες περιοχές της Γης. Συγκεκριμένα, το 2008 σε επαρχιακή περιοχή της Βραζιλίας, το 2007 στην Αυστραλία, ενώ πρόσφατα η ξηρασία σε μία λίμνη στο Texas των Η.Π.Α. έφερε στο φως την ανακάλυψη παρόμοιων σφαιρών, οι οποίες μάλιστα ανήκαν στο διαστημόπλοιο Columbia, το οποίο το 2003 καταστράφηκε κατά την είσοδό του στην ατμόσφαιρα. 










Sources of Information:http://www.weirdnews.gr

 Αν σας άρεσε αυτό το θέμα κοινοποιήσετε το στους Φίλους σας...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: