WHBC-GR: Ταινίες για την Μεγάλη Εβδομάδα: Ποιες να αποφύγεις και τι να δεις

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Ταινίες για την Μεγάλη Εβδομάδα: Ποιες να αποφύγεις και τι να δεις


Η Μεγάλη Εβδομάδα έχει επισήμως αρχίσει και τα τηλεοπτικά κανάλια σίγουρα θα μας "βομβαρδίσουν" με παραγωγές βιβλικού περιεχομένου. 

Αρχικά να μείνεις μακριά από ταινίες με διπλά ονόματα στον τίτλο.
Σαμσών και Δαλιδά, Solomon και Sheba, Πέτρος και Παύλος, είναι ταινίες που σίγουρα τις έχει ξαναδεί άπειρες φορές και δεν έχουν κάτι καινούριο να σου πουν, ώστε να τις παρακολουθήσεις και φέτος.
Αυτό ισχύει και για τον "Βασιλιά Δαβίδ" με πρωταγωνιστή τον Richard Gere στον ομώνυμο ρόλο.


Αντί για αυτές έχεις το ελεύθερο να δεις ξανά τον "Βαραββά" με τον θρυλικό Anthony Quinn. Η ταινία ξεφεύγει από την παραδοσιακή συνταγή, προβάλλει έναν αντιήρωα και τον αγώνα του για συγχώρεση.

Από επικές ταινίες, που διηγούνται πολλά κεφάλαια της Παλαιάς ή της Καινής Διαθήκης να αποφύγεις το "The Bible: In the Beginning" και να προτιμήσεις τις "Δέκα Εντολές" με τον "Ben Hur" Charlton Heston.

Επίσης από ταινίες που εστιάζουν στη ζωή του Χριστού μη δεις με τίποτα το "King of Kings" και προτίμησε το "The Greatest Story ever told".

Τέλος μη δεις με τίποτα "Τα Πάθη του Χριστού". Όχι μόνο γιατί θα σου κοπεί η όρεξη και δεν θα μπορέσεις ούτε μια κουταλιά μαγειρίτσα να βάλεις στο στόμα σου μετά την Ανάσταση, αλλά και γιατί η φρικιαστικά γραφική απεικόνιση βασανιστηρίων μιας άλλης εποχής μοιάζει επιτηδευμένη και αναίτια.

Το νόημα που ήθελε να περάσει ο Mel Gibson χάθηκε κάπου ανάμεσα στα σπασμένα πλευρά και τα κομμάτια σάρκας που ξεριζώνονταν στα άγρια μαστιγώματα.

Αν θες να δεις σώνει και καλά μια αμφιλεγόμενη ταινία μπορείς να δεις είτε τον "Τελευταίο Πειρασμό" του Martin Scorsese με τον David Bowie σαν Πόντιο Πιλάτο (!), είτε το "Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο" από τον Pier Paolo Pasolini ή ακόμα και το musical, "Jesus Christ Superstar", ίσως την πιο βλάσφημη ταινία όλων των εποχών.

 
Φυσικά μπορείς να μην δεις καμία από τις παραπάνω και να παρακολουθήσεις για 50η φορά την αριστουργηματική σειρά του Franco Zeffirelli, ο "Ιησούς από τη Ναζαρέτ".
Παραδοσιακά πράγματα...




Δεν υπάρχουν σχόλια: