WHBC-GR: Ενόχληση στη Βρετανία για τη «Σιδηρά Κυρία» της Μέριλ Στριπ

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Ενόχληση στη Βρετανία για τη «Σιδηρά Κυρία» της Μέριλ Στριπ


Ενοχλημένοι εμφανίζονται πρώην συνεργάτες και υπουργοί της πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας, 86χρονης λαίδης Μάργκαρετ Θάτσερ, για την κινηματογραφική παραγωγή «Η Σιδηρά Κυρία»...

Η πρώτη επίσημη προβολή της ταινίας στην Αγγλία έγινε χθες το βράδυ στο Βρετανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου, παρουσία εξακοσίων προσκεκλημένων, μεταξύ αυτών και οι ηθοποιοί Μέριλ Στριπ και Τζιμ Μπρόντμπεντ, οι οποίοι υποδύονται τους ρόλους της Μάργκαρετ και του Ντένις Θάτσερ.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών σε κυβερνήσεις της Θάτσερ, Ντάγκλας Χέρντ, επίσης μεταξύ των προσκεκλημένων, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα του Λονδίνου «Ίβνινγκ Στάνταρντ» χαρακτήρισε την ταινία «'μακάβρια', που παρουσιάζει τη Μάργκαρετ Θάτσερ ως ξεμωραμένη γυναίκα».

«Η κινηματογραφική αυτή ταινία», σχολίασε ο Ντάγκλας Χερντ «αν και δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει την εξαιρετική απόδοση της Μέριλ Στριπ, έχει μία μακάβρια ποιότητα. 

Οι σκηνές παρουσιάζουν μία γυναίκα που δεν είναι στα καλά της». Ο Νόρμαν Τέμπιτ ένας από τους πλέον έμπιστους υπουργούς της Μάργκαρετ Θάτσερ, δήλωσε ότι δεν ήταν υστερική και υπερβολικά συναισθηματική, όπως την παρουσιάζει η κινηματογραφική ταινία. 

Ο λόρδος Μπελ, ο άνθρωπος που δημιούργησε το «ίματζ» της Μάργκαρετ Θάτσερ στον δρόμο της προς την πρωθυπουργία, δήλωσε ότι δεν είδε την κινηματογραφική ταινία, ούτε προτίθεται να την δει. 
Η «Ίβνινγκ Στάνταρντ» σε σχετικό δημοσίευμά της και επικαλούμενη πληροφορίες από το στενό περιβάλλον της λαίδης Θάτσερ, σημειώνει ότι «η άλλοτε Σιδηρά Κυρία δεν πρόκειται να δει την κινηματογραφική παραγωγή». 

Η κ. Θάτσερ 86, ετών σήμερα, και με σοβαρά προβλήματα υγείας, ζει σε ένα διαμέρισμα στην ακριβή περιοχή του Λονδίνου Μπελγκρέβια, και την φροντίζει μία οικιακή βοηθός. 
Η εφημερίδα «Ντέιλι Μέιλ» σε πρόσφατο δημοσίευμά της σημειώνει ότι τα δίδυμα παιδιά τής Μάργκαρετ Θάτσερ, ο Μαρκ και η Κάρολ, άφησαν τη μητέρα τους να περάσει μόνη της τις ημέρες των Χριστουγέννων και του νέου έτους, ενώ αυτοί ήταν στην Καραϊβική και σε χιονοδρομικό κέντρο της Ελβετίας, αντιστοίχως.




Δεν υπάρχουν σχόλια: