WHBC-GR: 5 πράγματα που δεν ξέρατε για τους Beatles

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

5 πράγματα που δεν ξέρατε για τους Beatles


Το ροκ συγκρότημα των Beatles πρωτοπόρησε σε στυλ και ύφος και δημιούργησε ένα νέο κύμα μουσικής με τους μιμητές του να εντοπίζονται ακόμα και σήμερα...
Υπάρχουν πέντε πράγματα που μάλλον δεν ξέρατε για τα τέσσερα αγόρια από το Liverpool...

1. Στα νεότερα τους χρόνια, οι Beatles έκαναν περιοδείες στην Βρετανία και όπως ήταν φυσικό, ασκούσαν μεγάλη γοητεία στο γυναικείο φύλο, περισσότερο από όλους ο Paul McCartney.
Όταν έγιναν διάσημοι, μια γυναίκα ισχυρίστηκε ότι είχε γεννήσει το παιδί του McCartney.
Το θέμα αποσιωπήθηκε με μια χρηματική αποζημίωση. Αργότερα αποδείχθηκε ότι ο Paul δεν ήταν ο πατέρας.
Ωστόσο οι φήμες λένε ότι άφησε αρκετούς απόγονούς του κατά τη διάρκεια της καριέρας του.


2. Στο απόγειο της καριέρας τους, οι Beatles έπαιζαν ζωντανά 6 φορές την εβδομάδα και το πρόγραμμά τους διαρκούσε πολλές φορές ολόκληρη τη νύχτα. Έτσι βρήκαν τη λύση στις αμφεταμίνες. Για ένα μεγάλο μέρος της καριέρας τους οι Beatles έπαιρναν το χάπι σε μεγάλες ποσότητες.


3. Για ένα διάστημα, οι Beatles βρίσκονταν κάτω από την έντονη επιρροή ενός Ινδού γκουρού και ακολουθούσαν τις θεραπείες και τα λόγια του.
Όταν ο γκουρού Maharishi τους κάλεσε σε ένα θέρετρο την Ινδία για κάποιες θεραπείες, ανακάλυψαν ότι προσκαλούσε νεαρές μαθήτριες στο σπίτι του και προσπαθούσε να τις αποπλανήσει, έτσι απομακρύνθηκαν από κοντά του.


4. Ο μάνατζερ των Beatles και πιο σημαντικός άνθρωπος στην καριέρα τους, Brian Epstein, ήταν ομοφυλόφιλος, κάτι που την δεκαετία του 60 και σε μια αριστοκρατική πόλη της Αγγλίας δεν ήταν καθόλου αποδεκτό. Ο Epstein όμως είχε ανάγκες, έτσι συνελήφθη από την αστυνομία περισσότερες από μία φορά, να κάνει σεξ σε τουαλέτες δημόσιων χώρων.


5. Ο John Lennon δεν είχε και την καλύτερη δυνατή παιδική ηλικία. Η μητέρα του δεν μπορούσε να τον μεγαλώσει και ο πατέρας του αναγκάστηκε να μείνει μακριά του.
Έτσι μεγάλωσε με την πολύ αυστηρή θεία του Mimi.

Αργότερα καθώς μεγάλωνε, η μητέρα του μπήκε στη ζωή του σαν μια καλή φίλη που υποστήριζε τις μουσικές του τάσεις και ανέπτυξαν μια πολύ στενή σχέση. Φήμες λένε ότι ο Lennon είχε ερωτικές επιθυμίες για την μητέρα του και ότι αυτό το είχε εξομολογηθεί σε ένα αριθμό κοντινών του ανθρώπων.

sources of information:

www.music.net.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια: