WHBC-GR: Πέρασε στην επόμενη φάση των Όσκαρ ο «Κυνόδοντας»

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Πέρασε στην επόμενη φάση των Όσκαρ ο «Κυνόδοντας»

Κόκκινο χαλί, φώτα, σύσσωμο το Hollywood με τις λαμπερές εμφανίσεις των stars και κάπου εκεί, μία δυνατή ελληνική φωνή. Έτσι ελπίζουμε τουλάχιστον, καθώς ο «Κυνόδοντας» του Γιώργου Λάνθιμου, που δεν έχει σταματήσει να μας κάνει κινηματογραφικά υπερήφανους, βρίσκεται πολύ κοντά στην χρυσή πεντάδα των οσκαρικών υποψηφιοτήτων για την ξενόγλωσση ταινία της χρονιάς.....

Από τις 66 ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου που δήλωσαν υποψηφιότητα για το Oscar καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας, ο «Κυνόδοντας», σύμφωνα με δημοσίευμα του Deadline.com, προκρίθηκε στην δεύτερη φάση επιλογής, συγκαταλεγόμενος στις εννέα κορυφαίες επιλογές της Ακαδημίας.

Από τα μέσα του Οκτώβρη μέχρι τις 13 Ιανουαρίου, μια επιτροπή εκατοντάδων μελών της Ακαδημίας από το Los Angeles έκρινε τις 66 ταινίες και ψήφισε τις έξι αγαπημένες της. Σε αυτές προστέθηκαν άλλες τρεις επιλογές της Ειδικής Επιτροπής Ξενόγλωσσων Ταινιών της Ακαδημίας.


Έτσι, ο «Κυνόδοντας» βρίσκεται πλέον στην δεύτερη φάση, η έκβαση της οποίας θα κριθεί το ερχόμενο σαββατοκύριακο. Μια ειδική επιτροπή θα παρακολουθήσει εκ νέου και τις εννέα υποψήφιες ταινίες και θα φθάσει στην τελική πεντάδα που θα φιγουράρει στις οθόνες όλου του κόσμου το βράδυ της 27ης Φεβρουαρίου, ημερομηνία διεξαγωγής των 83ων Oscars.

Ο «Κυνόδοντας» έχει δείξει ήδη τα «δόντια» του, καθώς κέρδισε το βραβείο «Ένα Κάποιο Βλέμμα» του Φεστιβάλ των Καννών το 2009, ενώ απέσπασε βραβεία σε οκτώ ακόμη Φεστιβάλ κινηματογράφου ανά τον κόσμο, κερδίζοντας διανομή σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Η σκληρή ιστορία μιας απομονωμένης οικογένειας και της παθολογίας της, που καταπιέζει τα τρία παιδιά της ταινίας φαίνεται πως ενθουσιάζει το κοινό, αλλά κυρίως τους κριτικούς, οι οποίοι του χαρίζουν διθυραμβικά σχόλια. Παρ’ ότι, ο «Κυνόδοντας» δεν έκανε την εμφάνιση του στις πρόσφατες Χρυσές Σφαίρες, η Αμερικανική Ακαδημία κρίνει με εντελώς διαφορετικό τρόπο, επομένως, κρατάμε ζωντανές τις ελπίδες μας για την μεγάλη διάκριση που έχει τόση ανάγκη το ελληνικό σινεμά.

Δείτε στην παρακάτω λίστα τις εννέα ταινίες που διεκδικούν το Όσκαρ. Το σίγουρο είναι ότι η χώρα μας είχε καιρό να δει έναν εκπρόσωπο της έβδομης τέχνης της να έχει τέτοια επιτυχία στο διεθνές στερέωμα. Γι’ αυτό, φυσικά, στηρίζουμε τον Γιώργο Λάνθιμο και τον αριστουργηματικό «Κυνόδοντά» του. Καλή επιτυχία!


in2life.gr

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια: