WHBC-GR: Τα μυστικά των κόμικς ΧV: υποβρυχίως

Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Τα μυστικά των κόμικς ΧV: υποβρυχίως

Αν πείτε σε κάποιον ότι είναι ήρωας του γλυκού νερού, το πιθανότερο είναι να σας κόψει την καλημέρα.Το ίδιο πράγμα αν το επαναλάβετε στον Ντόναλντ θα σας ευχαριστήσει θερμά!...

Ο αμίμητος ήρωας του Ντίσνεϊ και η υπόλοιπη παρέα της Λιμνούπολης δίδαξαν τι εστί νερό στο... στεγνό περιβάλλον του χαρτιού!

Στις λίμνες, ιδίως την κυνηγητική περίοδο, έχει καταγραφεί και η... ζιγκ-ζαγκ πτήση μιας πάπιας εντελώς διαφορετικής από τον Ντόναλντ. Αντί για γκαφαδόρος και γκαντέμης ολκής, ο ήρωας αυτός αποδεικνύεται μέγας φαρσέρ και τρελός για δέσιμο!

Έχοντας ως μόνιμα θύματα τον καραφλό (που δεν μπορεί να πει το ρο) Ελμερ Φαντ και τον μουστακαλή πειρατή Γιοσέμιτι Σαμ, ο Ντάφι Ντακ αυτή έκανε ό,τι περνούσε από τα φτερά του για να γίνει η πρώτη «μαύρη» (όνομα και πράγμα) πάπια στη φτερωτή συντεχνία. Τα κόμικς άργησαν λίγο να εξερευνήσουν τα βάθη των ωκεανών. 

Ο πρώτος ήρωας που αναδύθηκε στην επιφάνεια των σελίδων ήταν ο πρίγκηπας Νάμορ, γνωστότερος ως Υποβρύχιος (Sub-Mariner). Με αυτόν ξεκίνησε η Μάρβελ το 1939 τη μεγάλη παρέλαση των δικών της υπέρ-ηρώων στο εκδοτικό στερέωμα.

Από τα βάθη της Ατλαντίδας αναδύθηκε επίσης ο Aquaman. Ενας ήρωας που εμφανίστηκε στα διεθνή ύδατα το 1941, ενώ μια εικοσαετία αργότερα κατέπλευσε και στην Ελλάδα ως «Υδατάνθρωπος», παρέα με το νεαρό βοηθό «Υδατόπαιδο». Ετσι, τουλάχιστον, τους μετέφρασε ο εκδοτικός οίκος που δημοσίευε τις περιπέτειές του και -συμπτωματικά- ονομάζεται «Ατλαντίς»!

Δεν υπάρχουν σχόλια: