WHBC-GR: Πρεμιέρα του Ρομπέν χωρίς Ρίντλεϊ Σκοτ

Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Πρεμιέρα του Ρομπέν χωρίς Ρίντλεϊ Σκοτ


Τα φλας των φωτογράφων άστραψαν σήμερα το πρωί στην Κρουαζέτ, στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε για την ταινία ανοίγματος του Φεστιβάλ, "Ρομπέν των Δασών". Ο Ράσελ Κρόου, η Κέιτ Μπλάνσετ και ο παραγωγός της ταινίας Μπράιαν Γκρέιζερ έδωσαν τα πρώτα -από τα προβλεπόμενα λίγα- ψήγματα γκλάμουρ στο βαριά επικεντρωμένο σε auteurs επίσημο πρόγραμμα.

Ο σκηνοθέτης της ταινίας, Ρίντλεϊ Σκοτ, που έχει ενώσει στο παρελθόν τις δυνάμεις του με τον Αυστραλό σταρ στον "Μονομάχο", δεν κατάφερε να παραστεί στην επίσημη πρεμιέρα της ταινίας, καθώς πρόσφατα υποβλήθηκε σε εγχείρηση αποκατάστασης γονάτου. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ίδιος, δήλωσε πως "η ιατρική εντολή είναι το μόνο πράγμα που θα με κρατούσε μακριά από την πρεμιέρα της ταινίας μου", ενώ προσέθεσε πως η λύπη του μετριάζεται κάπως από το γεγονός ότι "ο Μπράιαν, η Κέιτ και ο Ράσελ θα εκπροσωπήσουν επάξια το φιλμ στις Κάννες".
Πράγματι, οι δύο σταρ και ο παραγωγός φόρεσαν τα πιο λαμπερά τους χαμόγελα για τη συνέντευξη τύπου, η οποία -μοιραία- επικεντρώθηκε στον Ράσελ Κρόου.

Ο πρωταγωνιστής του "Ρομπέν", διαβόητος για την κακή του σχέση με τους δημοσιογράφους, έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε για να λειάνει τις εντυπώσεις, χαμογελώντας συνεχώς, αν και τα δάχτυλά του χτυπούσαν νευρικά το τραπέζι φανερώνοντας μια κάποια αμηχανία. 

"Εάν ο Ρομπέν των Δασών ζούσε σήμερα, θα έβλεπε ότι οι πολυεθνικές εταιρείες media αποτελούν την πηγή των μεγαλύτερων αδικιών επί γης", δήλωσε για να συνεχίσει ότι αυτές θα μαχόταν ένας σημερινός Ρομπέν. Και όταν ένας δημοσιογράφος υπονόησε ότι ο Σκοτ έφτιαξε μια πολιτικά ορθή ταινία, ο Κρόου έσπευσε να τον κατακεραυνώσει. Παράλληλα, ο Κρόου υπονόησε -όπως άλλωστε φανερώνει ξεκάθαρα και το τέλος της ταινίας- πως εάν οι εισπρακτικές προσδοκίες επαληθευτούν, πιθανόν σύντομα να δούμε και το σίκουελ του "Ρομπέν".

Η ταινία του Σκοτ σκιαγραφεί τη δημιουργία του μεσαιωνικού ήρωα με τη φιλοδοξία να είναι "σοβαρή", μένοντας μακριά από προσπάθειες σαν τον "Ρομπέν των Δασών" με τον Κέβιν Κόστνερ ή τους "Ήρωες με τα Κολλάν", του Μελ Μπρουκς. "Ο Ρίντλεϊ ήθελε να δείξει τα κίνητρα που οδήγησαν τον Ρομπέν εκτός νόμου, καθώς κανείς δεν έχει ασχοληθεί επαρκώς με αυτό μέχρι σήμερα", δήλωσε ο πρωταγωνιστής. Τόσο η Κέιτ Ράσελ, απαστράπτουσα σε ένα ροζ σύνολο, όσο και ο Μπράιαν Γκρέιζερ δεν μπόρεσαν να πουν πολλά, καθώς σχεδόν όλες οι ερωτήσεις απευθύνθηκαν στον Ράσελ Κρόου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: