WHBC-GR: H Πρεμιέρα της ταινίας «Ψυχή Βαθιά»

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

H Πρεμιέρα της ταινίας «Ψυχή Βαθιά»




















Οι εκλεκτοί καλεσμένοι του σκηνοθέτη και της Village Films από το χώρο των τεχνών, των γραμμάτων και της πολιτικής απόλαυσαν σε πρώτη προβολή την ταινία, η οποία συγκίνησε και συγκλόνισε με το ευαίσθητο θέμα της....

Όλοι μίλησαν για μια σκληρά ανθρώπινη ταινία που αναμένεται να προβληματίσει και ενδεχομένως να κινητοποιήσει έναν γόνιμο διάλογο γύρω από το ευαίσθητο ζήτημα του εμφυλίου πολέμου.
Η υπόθεση εκτυλίσσεται το 1949, την τρίτη χρονιά του Εμφυλίου Πολέμου. Στα βουνά της Δυτικής Μακεδονίας, σε μεγάλες και μικρές μάχες, μέρα και νύχτα, το αίμα κυλάει ποτάμι. Δύο αδέρφια, ο Ανέστης 17 χρονών (Χρήστος Καρτέρης) και ο Βλάσης 14 (Γιώργος Αγγέλκος), βρίσκονται σε αντίπαλα στρατόπεδα. Ο πατέρας τους νεκρός από νάρκη, η μάνα τους σε στρατόπεδο αμάχων. Τσοπανόπουλα που γνωρίζουν καλά τα υψώματα, τα δάση, τα ποτάμια και τα περάσματα, τα δύο παιδιά χρησιμοποιούνται ως οδηγοί, ο Ανέστης από τον Εθνικό Στρατό και ο Βλάσης από τον Δημοκρατικό Στρατό.
Μοιραία βρίσκονται με όπλο στο χέρι σε ομάδες που πολεμούν απέναντι και βάλλουν η μία εναντίον της άλλης. Στo ΨΥΧΗ ΒΑΘΙΑ ο ανθυπολοχαγός, ο καπετάνιος, η πολυβολήτρια Γιαννούλα (Βικτώρια Χαραλαμπίδου), ο διαφωτιστής (Βασίλης Νανάκης), η 15χρόνη αντάρτισσα Φούλα (Άννα Παρτσάνη), ο δεκανέας Καλαματιανός (Ιούλιος Τζιάτας), ο στρατηγός (Μάριος Ποντίκας), ο ταγματάρχης (Κώστας Κλεφτόγιαννης), ο Βαν Φλητ (Μίλτος Πολυβίου), ο Τζων Λούϊς (Ian Robertson), η μάνα στο στρατόπεδο (Αργυρώ Αποστολίδου) και ο 80χρονος παππούς του νεκρού στρατιώτη (ο αξεπέραστος Θανάσης Βέγγος) γράφουν σελίδες στο κεφάλαιο της μοίρας και της ιστορίας των δύο παιδιών αλλά και της ιστορίας του τόπου.


Η νέα ταινία του Παντελή Βούλγαρη "ΨΥΧΗ ΒΑΘΙΑ" θα προβάλλεται στις αίθουσες όλης της χώρας από τις 22 Οκτωβρίου



Δεν υπάρχουν σχόλια: