WHBC-GR: AVATAR:by James Cameron

Σάββατο 22 Αυγούστου 2009

AVATAR:by James Cameron



























Στις 21 Αυγούστου έγιναν 4 δωρεάν τρισδιάστατες προβολές του πολυαναμενόμενου preview του «Avatar» του James Cameron, στους πολυκινηματογράφους Odeon Starcity (Νέος Κόσμος), Odeon Πλατεία (Θεσσαλονίκη) και Odeon Talos Plaza (Ηράκλειο Κρήτης). Εμείς το είδαμε στην ειδική δημοσιογραφική προβολή και σας μεταφέρουμε τις πρώτες εντυπώσεις.

Το 15λεπτο preview αποτελείται από μερικές σκηνές από το πρώτο μισό της ταινίας (οπότε δεν αποκαλύπτονται και πολλά για την εξέλιξη της δράσης) που μας φέρνουν σε μια πρώτη επαφή με τον μαγευτικό και επικίνδυνο κόσμο του πλανήτη Πανδώρα και αποκαλύπτουν την υπόθεση σε γενικές γραμμές. (Πάντως, η «συνέντευξη» του Cameron που ανέφερε το δελτίο τύπου και είχαμε ανακοινώσει και σε προηγούμενο άρθρο δεν είναι τίποτα άλλο από έναν πολύ σύντομο χαιρετισμό του σκηνοθέτη στην αρχή του preview.)

Ο πλανήτης Πανδώρα, λοιπόν, έχει μπει στο στόχαστρο των Γήινων επειδή το υπέδαφός του είναι πλούσιο σε μεταλλεύματα. Άρα, η γήινη βάση που έχει στηθεί εκεί είναι περισσότερο ένας σταθμός μεταλλορύχων, αν και η στρατιωτική συνοδεία είναι άκρως απαραίτητη προκειμένου να προφυλαχθούν οι άνθρωποι από τα τέρατα που κατοικούν στις ζούγκλες και τη φυλή των Na’vi που, αναμενόμενα, δε βλέπει με καλό μάτι την εισβολή.

Επειδή η ατμόσφαιρα της Πανδώρας είναι τοξική, οι Γήινοι μπορούν να κυκλοφορούν μόνο με μάσκες ή αν χρησιμοποιήσουν το avatar τους. Δηλαδή, απ’ όσα μπορέσαμε να καταλάβουμε, να «συνδεθεί» ο εγκέφαλός τους μ’ ένα σώμα Na’vi που έχει αναπτυχθεί γενετικά κατά τη διάρκεια του μακρινού ταξιδιού από τη Γη. Αυτό θα περιπλέξει τα πράγματα στον πόλεμο που θα ξεσπάσει, αφού ο κεντρικός ήρωας θα έρθει σε επαφή με τους Na’vi χωρίς να είναι σίγουρο ότι εκείνοι γνωρίζουν τη γήινη ταυτότητά του.

Πάντως, άσχετα με την υπόθεση, που φαίνεται σα μια αρκετά συνηθισμένη ιστορία επιστημονικής φαντασίας, το τεχνικό μέρος της ταινίας (αυτό που όλοι περιμέναμε να δούμε) δικαιώνει τις μέχρι τώρα φήμες. Πρόκειται για την καλύτερη τρισδιάστατη προβολή και τα καλύτερα CGI που έχουμε δει ποτέ. Το «βάθος» στην τρισδιάστατη εικόνα είναι άνευ προηγουμένου και οι λεπτομέρειες και η κίνηση όλων των πλασμάτων είναι πιο φυσικές από ποτέ. Όσον αφορά το δημιουργικό κομμάτι, εκεί βγάζουμε επίσης το καπέλο στην ομάδα του Cameron, αφού η φαντασία τους οργίασε κυριολεκτικά και το μάτι δεν προλαβαίνει να ρουφήξει όλες τις λεπτομέρειες, τα χρώματα και την ατμόσφαιρα.

Συστήνουμε υπομονή σε όσους το δουν και νιώσουν ότι δεν μπορούν να περιμένουν μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου 2009 που θα κάνει πρεμιέρα στη χώρα μας. Τακτικές δόσεις του teaser trailer που μόλις κυκλοφόρησε στο ίντερνετ ίσως να βοηθήσουν...

πηγή:Nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: